…hello sun.

Min kära familj har inom loppet av två veckor införskaffat både Mario Kart Wii och Wii Fit. Vilket är ÄG. Wii Fit är grovt charmigt, och det är ett spel man blir snäll av. Grafiken är mycket enkel, men tydlig nog för att tydligt instruera i de olika momenten. Massor med träning med japansk artighet. (Skulle mycket gärna spela Galaxy på japanska.. det är ju gjort så att man kan förstå det oavsett om man har några läskunnigheter). En konsekvens av att spela det här spelet är att man får automatiskt tvångstankar om att göra solhälsningar så snart man får tillfälle. :D

I det nya Mario Kart så spelar Nintendo på nostalgiharpan igen. Man har restaurerat massor med gamla banor (varav den äldsta är från SNES tror jag…), men det är stor skillnad från Double Dash. DD var trevligt på sitt vis, men jag blir mer och mer övertygad om att de flesta Gamecube spelen var en kort avstickare från Nintendos linjer (Windwaker, Super Mario Sunshine… de var… annorlunda… heh….). Nu har man återgått till rötterna. Hålla kvar skal bakom sin kart, eller motorcykel, har återvänt från 64 (har ej spelat någon av de bärbara, men jag antar att man ej kunde använda den funktionen), vilket jag personligen saknat väldigt mycket. Styrkänslan är… helt sjuk. Det lönar sig att lära sig att sladda manuellt, även om man kan ställa in det på automatiskt, eftersom det ger mycket mer kontroll.

Ska jag börja fangirla över banorna? Jupp.

De nya banorna är mycket inovativa. En del förändras under spelets gång. Bitar av vulkan-öar faller bort och tar med sig en bit väg, rulltrappor byter riktning efter ett varv, sand blockerar genvägar och så vidare. Grafiken är inte den bästa, men det är i alla fall en färgsprakande upplevelse. Hittills har jag bara använt wii-ratten (som borde kallas whiil), men överväger att pröva gamecubekontroll. Har hört att det är nice. En annan stor skillnad från tidigare är den uppenbara skillnaderna mellan de olika storlekarna, typerna av fordon och de individuella fordonen. Man bör prova flera olika, under sin jakt efter sin nisch. Körde gokart med Bowser ett bra tag innan jag vann en mellanstor bil, och bestämde mig för att prova den, och det fungerade mycket bättre för mig.

Happy Walpurgis Night! :D

Annonser