Lilla jag har bestämt mig för att efter studenten ska jag bege mig ut i världen och antagligen plugga lite mera. Så jag kan skaffa pengar och köpa dyra saker (som t.ex. en massa datorer). Därför är det viktigt att se till att man har ett ställe att ta vägen. Jag tycker mycket om min familj, men vill verkligen flytta hemifrån. Problemet med att ha haft en alldeles för trygg uppväxt är att man snart vill bevisa att man kan göra någonting på egen hand.

Steg 1:Var?

Just nu bor jag i Stockholm, en alldeles omöjlig stad. Bostadspriserna är grooovt höga och mycket svårt att få tag på ett första jobb. Så vad gör man? Flyttar till Uppsala, som bara är Sveriges fjärde största stad. Statistiken roar mig. Bostadspriserna där är betydligt lägre, och det jag har sett av Uppsala (uppcon) har bara varit trevligt. Det är som en liten stad, men fortfarande inom rimliga avstånd från Stockholm.

Steg 2: Bostad?

Min kännedom om den svenska bostadsmarknaden är bristande. Men det finns vänliga hemsidor som säger att om man vill bo i Uppsala så bör man ställa sig i kö till exempel här och här, vilket jag nu har gjort. Dessutom är jag medlem i någon annan bostadskö, men den kommer inte kunna hjälpa mig ännu, eftersom jag endast har varit medlem i ett par år. De här kan hjälpa mig inom en ganska snar framtid.

Steg 3: Plugga?

Under lång tid har jag varit mycket fundersam över vad jag ska bli när jag blir stor. Nu är jag stor, juridiskt sett. Nu börjar jag i och för sig få en aning om vad jag vill hålla på med. Datorer. Datasystem och liknande. Jag har hört att det betalar bra. Jag vill ha pengar. Saker o ting blir så mycket lättare om man har ett välbetalande jobb. Känner en människa som är systemarkitekt, vilket låter jättenice. Kommer antagligen att plugga på Uppsala Universitet, om jag får plats. Tvivlar på att man får söka in om man inte har gått ut gymnasiet ännu. Hela universitetmaskineriet är mycket främmande för mig (allt annat är bara ganska främmande).

Turligt nog så har jag ordnat med det som jag kan ordna med nu. Än så länge kan jag inte söka utbildning, men jag har i alla fall ställt mig i bostadskö, som är lagom krävande från min sida. Dessutom så gäller inte det här förrän om minst ett år, kanske ytterligare ett år om jag bestämmer mig för att stanna kvar i Stockholm och jobba för att samla på mig lite mer marginaler i form av cash. Nu ska jag lugna ner mig några halvmetrar och se till att slänga ihop lite lunch.

So long and thanks for all the fish!

Annonser